2023-06-26
Wingman 专食鸡翼,口味又多,每次食都要拣好耐。平日晚上都几full,一入去就见到「一齐叫鸡」嘅霓虹灯,装修型格中加入港式元素,好得意。今次拣咗”Loads O’ Birds”套餐,包24只鸡翼(可选4款口味)、2款配菜。 21款口味中选4款好难拣,款款都吸引,选择恐惧😂🌟24只鸡翼拼盘🌟Cali Style 加州风情:🍗满满嘅巴马臣芝士碎加大蒜,加上鸡翼热力溶化芝士,好香!🌟Singapore Zing 新加坡辣蟹:🍗湿身鸡翼上面有少少辣蕃茄酱🍗鸡翼上洒上辣椒、炸蒜等香料,个人觉得有啲辣但好过瘾🌟Honey Wasabi 蜂蜜芥末:🍗职员推荐嘅口味,由柚子同蜂蜜调成嘅酱🍗芥末另上,可根据自己口味加减🌟Drunken醉鸡(+$18):🍗呢款系旺角分店先有,当然要试吓!🍗醉鸡入面有汁,浸得越耐啲鸡翼越入味🍗每一啖都香浓花雕酒味,越食越好啜😂🌟Grilled Halloumi Cheese 烤哈罗米芝士🧀上网查以为系烤饼𠮶类,原来系一块烤过嘅芝士🧀上面洒满香料,味道偏咸🧀但配上蕃茄同石榴刚刚好🌟Sauteed Broccolini 杏仁面包糠炒澳洲西兰花苗🥦西兰花苗即长柄西兰花,花嘅
🌟24只鸡翼拼盘
🌟Cali Style 加州风情:
🍗满满嘅巴马臣芝士碎加大蒜,加上鸡翼热力溶化芝士,好香!
🌟Singapore Zing 新加坡辣蟹:
🍗湿身鸡翼上面有少少辣蕃茄酱
🍗鸡翼上洒上辣椒、炸蒜等香料,个人觉得有啲辣但好过瘾
🌟Honey Wasabi 蜂蜜芥末:
🍗职员推荐嘅口味,由柚子同蜂蜜调成嘅酱
🍗芥末另上,可根据自己口味加减
🌟Drunken醉鸡(+$18):
🍗呢款系旺角分店先有,当然要试吓!
🍗醉鸡入面有汁,浸得越耐啲鸡翼越入味
🍗每一啖都香浓花雕酒味,越食越好啜😂
🧀上网查以为系烤饼𠮶类,原来系一块烤过嘅芝士
🧀上面洒满香料,味道偏咸
🧀但配上蕃茄同石榴刚刚好
🥦西兰花苗即长柄西兰花,花嘅部分似西兰花,茎似芥兰
🥦炒过嘅西兰花
🥦上面洒满杏仁粒同脆脆面包糠,好香口
总结:中意食鸡翼嘅人必试!另外仲有任食鸡翼套餐,适合大胃王!职员嘅态度亦都好友善,而且店内播放嘅歌曲轻快同环境好match