2024-05-02 53 浏览
今日出咗去九龙区做嘢,太想食烧肉,所以就喺尖沙咀揾咗呢一间都几多好评嘅烧肉不过建议大家book位,因为位置不多一坐低就已经见到职员好快帮我哋准备咗三款酱汁,第一款系豉油第二款系类似泰式嘅酸辣酱,而第三款就有少少辣味嘅咸酱你都放题梗系要食吓人哋嘅蟹籽肉松沙律啦,呢个组合都几特别,第一次喺放题食到有肉松嘅沙律,口感咸咸甜甜咁,又真系几开胃㖞另外仲有泰式生虾,都好少放题地方可以食到泰式生虾,虾嘅质素我觉得还可以令我最意想不到嘅就系呢个高质嘅刺身,如果嚟食嘅话一定要试吓佢嘅甜虾刺身,又大只又鲜味,啖啖肉,真系满口嘅满足感另外仲有马刀贝、希灵鱼、墨鱼片、吞拿鱼同埋三文鱼,放题嚟讲。我觉得啲刺身算系中上嘅质素,而且大大件好厚身所以食落口感唔错有时候出去食嘅刺身可能都仲未溶冰,呢间做得比较好嘅就系啲刺身已经全部溶晒,唔会一咬落口就系成口冰壶渍牛粒好特别啊,之前食放题都未试过食到会用杯上嘅牛粒,辣椒同蒜蓉味都好出另外仲叫咗呢个骰子油同埋唔同嘅牛肉,但系因为挂住食,所以唔记得影相噜值得一赞嘅系呢间餐厅又比好多唔同嘅选择,而且上菜速度极快,绝对唔会拖你时间餐厅地理位置又唔错㖞,喺百乐酒店附近,约埋一班上嚟
不过建议大家book位,因为位置不多

壶渍牛粒

餐厅地理位置又唔错㖞,喺百乐酒店附近,约埋一班上嚟食就最啱啦
梗系唔会自己一个