2024-09-06
「鸟鑫」位于尖沙咀21楼楼串烧居酒屋,全场开放式枱櫈,亦有长吧台,木系装潢简约,气氛好热闹劲似日本串烧店❤️店家主打鸡肉料理,由鸡冠到鸡pat pat😂由鸡嘅外面食到内脏,谂到嘅谂唔到嘅都有得食😉我最钟意坐吧台, 睇住厨师即席烧烤, 烧好第一时间拎到我面前, 热辣辣咁品尝美食,呢个感觉真系好正👍👍食烧鸟又点少得sake呢,店员绍咗一支纯米大吟酿清酒,这款sake果味好浓👍偏属于偏甜, 饮落顺喉😍😍好啱女士饮✨由于串烧用上大量海盐调味以带出鲜味,配搭这支偏甜口味嘅sake, 正好中和咗串烧嘅咸味👍👍配搭得实在太相衬😍免治鸡肉棒呢个免治鸡肉棒绝对系日本级数👌首先剁碎嘅鸡软骨大小刚好,咬落劲脆,混合免治鸡肉,非常有咬劲, 除咗好香嘅鸡肉味之外, after taste仲有轻微嘅黑胡椒香气,点埋生鸡蛋黄一齐食,真系满分🤩🤩烟熏鹿儿岛猪腩我曾经去过鹿儿岛,鹿儿岛嘅猪我够胆讲系全世界最好食嘅👍首先食材选对了, 然后加上淡淡烟熏味, 微微烧香, 斋上枱已经香气四溢👏👏牛舌呢个牛舌又系不得了,外面烧得焦脆,口感非常软滑✨简单嘅海盐调味, 完全带出咗牛舌原有嘅天然味道😋😋鸡冠呢个好特别,我真系第一次食,厨
免治鸡肉棒
烟熏鹿儿岛猪腩
牛舌
鸡冠
呢个好特别,我真系第一次食,厨师话系满满嘅骨胶原,果然一口咬落去软腍腍,但又有啲爽口😆口感好似食紧鸡脚一样, feel到满满嘅骨胶原😊强烈推荐未试过嘅朋友一定要试下🤩
鸡蚝肉
原来系鸡翼下面嘅位置,又学到嘢👏
果真食落去似食冇骨鸡翼😍脆脆嘅鸡皮入边包左好juicy嘅鸡肉, 一啖咬落去啲鸡油香喺口内爆发😎
鳕鱼饺
呢个menu冇架, 系today's special✨✨鳕鱼就食得多,鳕鱼绞真系好少见😄钟意食鱼嘅朋友真系唔好错过,加左海盐嘅鳕鱼绞外皮烧得好脆,真系好好味呵,如绞骨胶原极之丰富,感觉又美味又养颜🥰。我下次一定要再返嚟食💖💖💖