2023-06-09 98 浏览
680蚊18道菜烧鸟omakase 食尽多道稀有鸡部位,炭火慢烧,细心火候控制,好多位置我都系第一次食,好有惊喜,可能有啲人担心话我唔食内脏啊或者系有啲地方未食过,会唔会觉得啲味唔惯呀,其实就唔使担心嘅,食落都无异味,每一款都好好食,而且每一款都好有特色蕃茄前菜鸡食道第一道菜已经好有特色,呢个部位系鸡运动量最大的部位,特别有弹力及咬感。爽脆口感有咬口!鸡冠口感出奇柔软,骨胶原丰富,食落有d似花胶,软中外脆,油脂分布软多,好似啫喱咁鸡颈肉鸡肉味浓郁,咬落嚼劲,肥瘦均匀日本青椒仔一点都不辣,椒味非常浓郁!就系普通烧过已经风味十足鸡横膈膜鸡胸下面横膈膜位置,Q弹烟靭有嚼劲,油脂劲丰富,一食落口就觉得好香鸡心味道浓郁,肉质坚韧鸡舌头骨比较多,要慢慢咁今,但食落真系好惹味顶天鸡颈和鸡背连接部位,肉质结实有弹性鸡翼鸡翼就食得多,必不可少鸡胶软骨外脆内脆,非常好嘅下酒菜鸡肝富有铁质,会煮到七八成熟,柔嫩多汁甜椒鸡小腿属于鸡运动量最大的部位,结实而有弹性!月见鸡肉串自家制鸡肉串,师傅话佢哋嘅鸡肉串系由生烧到熟,特别多汁甜番薯超级好食,好甜糯软熟烧茄子劲多汁既茄子拉面汤底超级浓郁,幼身拉面挂汁,食完好满

蕃茄前菜

鸡食道

鸡冠

鸡颈肉
鸡肉味浓郁,咬落嚼劲,肥瘦均匀

日本青椒仔
一点都不辣,椒味非常浓郁!就系普通烧过已经风味十足

鸡横膈膜

鸡心
味道浓郁,肉质坚韧

鸡舌头
骨比较多,要慢慢咁今,但食落真系好惹味

顶天
鸡颈和鸡背连接部位,肉质结实有弹性

鸡翼
鸡翼就食得多,必不可少

鸡胶软骨
外脆内脆,非常好嘅下酒菜

鸡肝
富有铁质,会煮到七八成熟,柔嫩多汁

甜椒鸡小腿
属于鸡运动量最大的部位,结实而有弹性!

月见鸡肉串
自家制鸡肉串,师傅话佢哋嘅鸡肉串系由生烧到熟,特别多汁

甜番薯
超级好食,好甜糯软熟

烧茄子
劲多汁既茄子

拉面
汤底超级浓郁,幼身拉面挂汁,食完好满足

甜品
最后可以选择佢哋自家制嘅布丁,或者系柚子雪芭,我就选择左柚子雪芭

如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️

୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧

IBURI smoke.sumibiyaki.bar (鲗鱼涌)
鲗鱼涌华兰路25号柏克大厦地下G01号舖