2022-01-05 1160 浏览
1月4日,一家四口在这间,以烧鹅及海鲜作为排头的,明星酒楼食晚饭,当然要一试此店嘅,招牌烧鹅及清蒸海鲜,当晚合共点了8个𩠌菜,最先出场系此店号称嘅,金牌烧鹅,但此碟鹅一摆上枱,我就心知不妙,个外观完全唔讨好,D鹅肉扁挞挞,个皮一睇就知系淋嘅,果然一食落口,大,细仔仔,及靓妈都都此碟烧鹅,极度失望,除咗鹅肉温度够热,其他就一无事处,此店嘅招牌烧鹅,祇值E级评分,至于跟住陆续上枱嘅小菜,都有C+至B级水准,至于此店另一招牌菜海鲜,就压轴出场,当晚我点咗条东星班,可能真系,好物寻归底,此条鱼蒸得非常出色,火候,时间恰可,鱼肉嫩滑又够热度,系全晚最精彩嘅菜色,有A++评分,总结此店,地方阔落,坐位舒适,侍应招呼到位,除烧鹅外,我对今晚各款𩠌菜,都算满意,加上价钱亲民,到此店食晚饭亦是一个错的选择