2010-04-01 24 浏览
香港出名食海鲜既地方都可以话去过哂,唯独三圣村都系近年先识去,呢间兴记,好多人推荐,所以去三圣两次都系去呢间.砵酒生蚝好正好入味,赵落去俾到口腔复杂的味道感觉,做到齿甲留香,系我食过煮得最好食!烧鹅好食,好食在系佢个调味,不太咸不太浓,味道刚刚好,不过失色既系个烧鹅皮唔系脆果d,仲有些少un,我已经系头围食六点半,d鹅应该烧好冇耐?有d奇怪系佢煮既龙虾我觉得过左火,第一次去直头觉得炸得㶶得滞,第二次去食,都系觉得佢过左火,令到龙虾肉太硬,冇左鲜味.芝士汁调较得都系一般,唔系唔好食,不过仲有唔少进步空间.龙虾抵食,$12/两,食龙虾抵过食虾,只龙虾唔够两斤,煮出黎啖啖肉,除左兴记冇打"虎"头之外,应该系印尼龙虾头细身肥既特点,不过d肉质就唔系好鲜甜,可能同印尼龙虾本身有关,唔𫔰兴记煮功事,我觉得以前本地龙虾好食d,不过海鲜档话而家水质问题冇本地龙虾食了.服务方面,班阿叔好快手,有永必应.下次我谂会试第二间.
服务方面,班阿叔好快手,有永必应.

下次我谂会试第二间.
2010-03-05