2021-03-16
平时半夜去食狗仔粉,都见到呢间烧味舖仲开门,出边有啲人围住买嘢食。望落好似好有风味,今日终于的起心肝去试食配合就嚟起好嘅巴士总站,条物华街变咗双程路,难左揾位停车。不过迟啲大家去完夜蒲之后搭N车返观塘就可以行去买。去到间烧味舖唔见有任何价钱,或者餐牌。见前面啲人就咁指住兜野order. 我都有样学样拣自己想食𠮶碗。有牛丸就冇金菇,有金菇又冇鱼蛋,虽然咁样限制咗我哋点餐,不过非常之快,我再同佢讲话要啲乜嘢面,唔使5分钟就整好俾你。返到屋企食,发现其实全部自己都煮到,冇乜特别,唯一煮唔到嘅就系佢个汤底,所有人嘅order都用同一煲汤烚过,个汤都几有肉味,不过我唔排除佢有落味精,叫左小辣,食落个感觉有少少似谭仔米线。同埋佢个小辣都几辣。重点:食物就咁摊晒出嚟,有啲唔系太卫生。不过我见煮左成几分钟,应该乜嘢菌都死。车仔面冇乜特别,唔怕洗碗嘅人,不如自己系屋企煮。见到佢有田螺,下次可以试吓先
重点:
车仔面冇乜特别,唔怕洗碗嘅人,不如自己系屋企煮。
见到佢有田螺,下次可以试吓先