2022-11-06
炯记餐室北角英皇道376-380号美丽阁地舖G/F, Mary Court, 376-380 King's Road, North Point小时爸爸出粮日子都会有𩠌加食烧味, 叉烧加只蛋同豉油我已经可以食到两大碗饭。$52叉烧煎蛋饭,叉烧要有肥肉, 食入口先有油润唔干柴, 个蜜汁适量令到烧完有焦香就是PERFECT, 呢间蜜汁同肥瘦都掌握得很好。跟餐要饮品+$5中午都好多街坊来买烧味饭盒同买𩠌加料架家庭主妇。$68 烧鹅濑呀,食到就系回忆来的,个濑粉好爽口架。鹅油香滋味。平时去饮茶食点心, 都会点份$40 海蜇熏蹄, 海蜇好爽口多水份, 熏蹄一片片咸香惹味, 个皮重骨胶原, 弹弹弹。男人同广东烧味有著不能分割的情怀,我本身又好喜欢食肉, 要食好多蛋白质维持肌肉。
北角英皇道376-380号美丽阁地舖
跟餐要饮品+$5
中午都好多街坊来买烧味饭盒同买𩠌加料架家庭主妇。