2004-11-29 3 浏览
呢度搅紧燕窝自助晚餐, 朋友又系集团成员, 有折, 女士们有兴趣护肤养颜, 咪约出聚一聚啰! 但我个人从来都唔好自助餐, 加上之前行完山超, 真系有少少想放飞机意欲.因为我之前仲行去海运度办点公事, 对脚已经酸痛到不得了, 所以一坐低就唔想再起身. 朋友见状, 立即问我有咩想食, 话帮我咁话㖞. 佢大大只美国生蚝过我, 仲有蟹脚, 份量唔少, 单看size你会觉得值回票价. 生蚝真系好肥美滑嘟, 可惜沙石多, 要吐! 蟹脚好有肉, 都可以.除以上两款, 亦吃唔少烟肉, 什肉, 味道麻麻. 热盘更加唔掂, 特别系个所谓燕窝蟹粉小笼包, 可能热得太耐, 皮腍晒, 而且我亦吃不出丁点蟹粉或燕窝, 好难食呀呢个!甜品咪系咁食燕窝蛋挞呀, 雪糕咁啰! 其中燕窝蜜糖雪糕做得唔错, 几清甜啦! 反而每人送一客燕窝甜品就唔多得! 一碟有三小碗, 分别盛住燕窝姜撞奶, 燕窝焦糖布甸同有燕窝又类似杨枝甘露物体. 由于呢个唔系咁好食, 集团朋友就走去问同事呢个系咩, 我听唔到个名堂, 但据知呢个系俾你食呢三碗时候作漱口之用㖞! 哈, 又几得意㖞, 好似去食法菜咁.总括讲, 食物选择唔算多同正, 抵唔抵就见仁

总括讲, 食物选择唔算多同正, 抵唔抵就见仁见智喇. 环境唔多得, 学朋友话斋, 路过人随时可以伸手打你个头几. 服务不评, 因为识人会有唔同啰, 我认为.