2018-04-01 263 浏览
有晚踢完波,去开大坑𠮶边,经过呢间餐厅,觉得好有格调,决定要和Honey来呢度 dinner锯扒。今晚卒之来到。被安排坐在落地玻璃对开第二张台,可以睇实部车,唔拍被人抄牌。餐厅内要境真系几有 feel,仲有 candle light今晚 dinner sets 有5款,拣咗【12oz Fillet Mingnon with Pan Sear Foie Gras】和【Premium Surt & Turf】,酒唔饮喇,要揸车。无几耐,waiter 送上一篮面包来。切开就见到好香嘅牛油蒜蓉。面包烟韧有咬劲,我好钟意!餐汤【New England Clam Chowder】系傅统嘅面包汤,汤身杰杰地,好香浓,里面仲有两只新鲜大蚬,好正!两个牛扒餐以铁板盛载,分别送到。【Premium Surt & Turf】M6牛好得! 肉质好鲜嫩,好有牛味。半只龙虾肉质扎实弹牙。配埋盐炒蘑菇,平衡咗过多肉食。【12oz Fillet Mingnon with Pan Sear Foie Gras】望见咁大件Mingnon,口水都差点流出来。肉质较M6腍一点,相比之下,更喜欢Mingon。鹅肝煎得香,轻切即

餐汤【New England Clam Chowder】

两个牛扒餐以铁板盛载,分别送到。

【Premium Surt & Turf】

M6牛好得! 肉质好鲜嫩,好有牛味。

半只龙虾肉质扎实弹牙。

配埋盐炒蘑菇,平衡咗过多肉食。

鹅肝煎得香,轻切即开,一咬融化在口腔内,正!

炸薯条炸得香脆,食到停唔到口。

两个甜品系【American Chocolate Sundae】和【Strawberry Cheesecake Sundae】

【American Chocolate Sundae】
朱古力好浓烈,好甜,好好味喔!

相对地,Cheesecake Sundae 就较清新一点,但都一样好味。

Honey 讃我识揾食,我的心比 Chocolate Sundae更甜呢!