2017-11-17 753 浏览
收工同老友食宵夜,佢钟意鸡煲,我梗系陪佢啦,我第一次试里间,佢住附近成日来。入到去本身有几张吉枱,甘有位侍应带左我地去其中一张,也已经坐好晒,点知另一个侍应叫我们转另一张,理由忘记了,其实口讲无所谓,但心点都有D吾高兴,比着系你,你会点?叫左半只鸡既鸡煲,个火开到好大,初初都有人帮手搞下个煲,过左一阵个侍应行开走,甘我地咪自己搞,无几耐佢又返来,叫我地吾好搞,等一阵就食得,就系里一阵个煲㶶左痴底,我们想加汤,但个侍应话吾好,食甘D先加,要打边炉时先加,我朋友好怒气甘讲:"甘痴底吾加水可以点?"后尾有加水,但有㶶味lo,成件事错晒!叫左个桂花蚌,好新鲜咩?食吾出lo,猪肠同牛柏叶,亦无咩感觉,由于个汤底差,食咩都吾开胃,亦都吾想再加野只有两只连壳带子叫左好D,自己烧几好玩,都鲜既,加一楂柠槟如果个煲无㶶到,D食物可能会好好多,我应该吾会再来
只有两只连壳带子叫左好D,自己烧几好玩,都鲜既,加一楂柠槟
如果个煲无㶶到,D食物可能会好好多,我应该吾会再来
2017-11-08
$200 (宵夜)