2023-12-12
泰叹了😻 记得之前嚟𠮶阵时系系下面个层食野,今次就ʙᴏᴏᴋ咗ᴏᴜᴛᴅᴏᴏʀ嘅位置,超ᴄʜɪʟʟ超ʟᴇɴɢ超ʀᴇʟᴀx 🫶🏻好似去咗度假咁,真系十级ᴊᴇɴɢ😽ʙᴀʀ台一样好ᴠɪᴇᴡ😈1️⃣ᴋᴀʙᴏᴏᴍ sʜᴀʀɪɴɢ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ🍴一个最适合同朋友嚟食嘅小食😆因为拼盘上面有好多唔同嘅小sɴᴀᴄᴋs,有猪肉串、炸鸡翼、泰式鱼饼、春卷……😽而且拼盘上面仲有三款唔同嘅酱汁,蘸唔蘸都一样好好食😌2️⃣ᴍᴀssᴀᴍᴀɴ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ ᴡɪᴛʜ sᴇᴀ ᴜʀᴄʜɪɴ ᴀɴᴅ ʜᴏᴋᴋᴀɪᴅᴏ sᴄᴀʟʟᴏᴘ🍽用泰式咖喱配上意大利饭真系好惊喜🤭 上菜嘅时候已经见到好大粒嘅北海道带子🤤 带子无整到全熟系因为要保持到海鲜嘅鲜味🤞🏻 而且配搭上新鲜嘅海胆,令到整个菜式大大加分🥰3️⃣ɢʀɪʟʟᴇᴅ ɢᴀɪ ʏᴀɴɢ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ🐥泰式烤鸡比想像中大只‼️ 烹调方面做得好出色,因为烤鸡有腌制过嘅泰式风味,而且鸡肉保持到嫩身嘅口感,仲有大量薯菜唔会闷🤪4️⃣ᴅᴀᴍɴ ᴘɪssᴇᴅ ᴏғғ🍸用浴缸做主题嘅ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ,影相超吸ʟɪᴋᴇ📸️ 饮落去会先有热情果嘅甜味,另外因为加配咗菠萝汁,令甜酸平衡做得啱啱好😚 最后就觉得有
好似去咗度假咁,真系十级ᴊᴇɴɢ😽
ʙᴀʀ台一样好ᴠɪᴇᴡ😈
1️⃣ᴋᴀʙᴏᴏᴍ sʜᴀʀɪɴɢ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ🍴
一个最适合同朋友嚟食嘅小食😆
因为拼盘上面有好多唔同嘅小sɴᴀᴄᴋs,有猪肉串、 炸鸡翼、泰式鱼饼、春卷……😽
3️⃣ɢʀɪʟʟᴇᴅ ɢᴀɪ ʏᴀɴɢ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ🐥
4️⃣ᴅᴀᴍɴ ᴘɪssᴇᴅ ᴏғғ🍸
用浴缸做主题嘅ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ,影相超吸ʟɪᴋᴇ📸️ 饮落去会先有热情果嘅甜味,另外因为加配咗菠萝汁,令甜酸平衡做得啱啱好😚 最后就觉得有少少姜辣味,可以话系层次感十足😳
5️⃣ᴍᴀɴᴅᴀʟᴀʏ🍹
系一款无酒精嘅鸡尾酒🙈 外表成个椰子咁好ғʀᴇsʜ😌 强烈推介俾啲唔饮酒嘅朋友,系一款好香芒果嘅饮品🥭 钟意饮气泡饮品嘅朋友都可以考虑😆