2018-10-23
御厨煎饼:北京烤鸭煎饼(hk$36),虾卷王(hk$12),墨鱼王(hk$12)-又遇到一间有heart既小店,个煎饼真系好有诚意,即煎热辣辣,大份多料够饱肚,煎饼皮时加了一只蛋同黑芝麻,北京效鸭煎饼馅料除左鸭肉、生菜、萝卜丝、青瓜丝,重点系有两块薄脆!!老板话要两层煎饼一齐食,真系不得了,好厚有食burger/kebab既错觉,但味道又有越式法包既感觉,而事实上佢系一件外软内脆,口感丰富既煎饼。-之后在老板游说下我试埋虾卷王同墨鱼王,原本我系好少食呢d,因为通常半旧系粉,无乜质素,而呢两件我觉得都算系高质既,一来个腐皮虾系即炸,薄脆腐皮面已经加哂分,二黎个虾都算弹牙,而墨鱼丸仲食到墨鱼粒,系坚野黎既。-小店仲有供应多款特色煎饼,我系好想试黑白墨鱼煎饼,仲有我最爱的生果可丽饼,可恨我唔系湾仔番工,如果唔系就可以日日煎饼当lunch食。-Follow IG: nee.eat.play
Follow IG: nee.eat.play