2023-10-04
荔枝角又有新开的手工茶饮品店,白色为主的小店只做外卖。有六个系列的饮品,其中最吸引我的爆打香柠茶系列、低脂希腊乳酪系列,近来比较hit 的爆打香柠茶,有独特柠香,而希腊乳酪饮落酸酸甜甜又唔腻。其余的四个系列包括有鲜/奶茶、咖啡、芒芒及纯茶系列,也有很多选择。落单付款后,大约等5分钟就有外卖饮品,卖相吸引,有招牌的可爱猫猫logo。青提香柠茶 $32香水柠檬经爆打释出独有清香,柠檬味突出,清爽解渴,酸酸甜甜好消暑,加左青提,多份果香同清甜,比普通柠檬茶更好饮,份量大大杯超值。牛油果乳酪 $38有浓郁牛油果味,软滑细致质感,入口好滑唔会太杰身饮唔到,甜度亦适中,用左较为高质的希腊乳酪,低脂更健康,味道更轻盈,而且唔太酸。生椰咖啡 $38咖啡加全脂奶、低脂奶、燕麦奶都好常见.....但最近多左店加coconut,估唔到味道好夹,仲多左份椰子香同椰青水的清甜味,呢款咖啡味偏重,奶味平衡,微微的椰子风味。
荔枝角又有新开的手工茶饮品店,白色为主的小店只做外卖。
青提香柠茶 $32
牛油果乳酪 $38