2020-03-16 783 浏览
今日同同事放工去旺角食鸡煲,任饮任食啱晒我哋呢啲擦得之人。上到去系坐满晒,等咗一阵先有位,唔紧要,多人帮衬即系掂啦!先食啫鸡煲,我哋拣咗小辣口味,店员就捧上鸡煲,除咗鲜鸡肉仲有芫茜同洋葱。每焗2分钟炒一次,炒4次,8-10分钟就可以食。如果店员得闲就会帮手炒,不过当晚爆晒棚所以就自己落手~ 炒𠮶阵已经闻到好香,流晒口水。 鸡肉几鲜嫩又香口,正。食得多鸡想转下口味可以落海鲜,有鲍鱼、虾同蛏子,系食鸡煲就会送嘅,不过二人送一份,有点难分。食食吓店员叫参加「金啫摸蚬神之手」活动,出去带上手套,两只手插入蚬堆,2-4人可以捞一次,捞得几多就俾几多。 蚬肉鲜爽,加上香辣鸡煲更好食。 原来摸得多蚬仲可以上每周「龙虎榜」,头三位有丰富奖品添。打边炉之前仲有个「金啫极品啫牛肉乌冬」,乌冬几弹牙,沾埋鸡煲嘅汁,好惹味。最后就加汤打边炉,火锅配料、酱料同饮品都喺出面攞。 火锅配料种类都算多,我哋食咗牛肉粒同鱼柳都OK,当然唔少得蔬菜啦。最后仲有冰冻椰汁燕窝,完美作结。
今日同同事放工去旺角食鸡煲,任饮任食啱晒我哋呢啲擦得之人。

上到去系坐满晒,等咗一阵先有位,唔紧要,多人帮衬即系掂啦!

最后仲有冰冻椰汁燕窝,完美作结。