爆涵薄酥皮开心果角仔朋友老婆系girlfoodies睇到,哩间老饼店今年爆涵薄酥皮开心果角仔好出晒位,咪去帮衬下,唔系第日又话比业主加租交唔起贵租被逼迁咁惨。2点几食完tea去,一睇条龙尾都吓亲啊!最后排左一个多小时至到门口,亦睇到铺头真系现场包现场炸,虽然每人限购2磅,都哩份心又真系值得支持。但每磅190蚊值唔值得就唔觉得值得因为以前无乜买外面角仔,只能比较祖母的出品。角仔外型不平滑,角仔边接得好唔平均,唔合格一咬觉得皮厚同唔酥,比较硬,尤其是接边要比较用力咬,通常角仔一系好似豆沙角咁软得来痴口,一系就要松脆,所以觉得哩个皮唔合格。咬开睇到饱满绿色开心果,真材实料,个人对开心果没有偏好,食干果味道就好吸引,但之前系太子试过开心果糖水同哩度一样,无晒果实的味道。
爆涵薄酥皮开心果角仔

因为以前无乜买外面角仔,只能比较祖母的出品。

角仔外型不平滑,角仔边接得好唔平均,唔合格

2024-01-13