2019-11-04 291 浏览
好朋友最近生日,睇咗几间餐厅之后,最后经OpenRice book咗呢间餐厅庆祝,仲可以享用主菜买一送一嘅优惠。我哋准时八点去到餐厅,职员即时带我地入座,仲安排左我事先要求嘅window seat,好有效率👍🏼餐厅布置得几好,枱与枱之间唔会太逼。睇完餐牌后,我同朋友最后决定点以下呢几款食物: 1) 香煎鹅肝伴焦糖苹果、红桑子黑醋烧汁2) 美式蟹肉周打汤伴牛油果忌廉3) 烤美国特级安格斯肉眼伴牛油焗露笋姜味照烧汁 10oz (medium rare) 4) 烤缅因州龙虾尾伴牛肝菌龙虾汁扁意粉5) 惊喜甜品拼盘6) 饮品两杯 (Fun Panda, Fruit Punch) 食物嘅质素比想像中高,有惊喜,唔会话因为做咗买一送一嘅优惠而令到啲食物唔好食或者份量少。个鹅肝好肥美,好Juicy,啲伴酱酸酸地好开胃。个汤好Creamy,同朋友两份share,餐厅好细心咁帮我地分两碗上。肉眼扒超大份,上下一共两块,火喉啱啱好,冇血水之余亦能锁住肉汁,肉味好香。个意粉好挂汁,好浓好香嘅龙虾汁味,好食!我嘅饮品Fun Panda调得好好饮,好milky,冇药水味。食完之后,我借故去洗手间,向工作人员打一

睇完餐牌后,我同朋友最后决定点以下呢几款食物:
1) 香煎鹅肝伴焦糖苹果、红桑子黑醋烧汁
2) 美式蟹肉周打汤伴牛油果忌廉
4) 烤缅因州龙虾尾伴牛肝菌龙虾汁扁意粉
5) 惊喜甜品拼盘

个鹅肝好肥美,好Juicy,啲伴酱酸酸地好开胃。
个意粉好挂汁,好浓好香嘅龙虾汁味,好食!

食完之后,我借故去洗手间,向工作人员打一打眼色。佢好醒目即刻叫咗另一位同事同我一齐行出门口。我点左一份惊喜甜品拼盘,然后交低两支蜡烛加几张我朋友嘅黑图相😂😂😂请餐厅安排帮我将啲相插系个甜品上面。

餐厅职员好俾心机帮我布置个甜品,我见到佢哋几个夹手夹脚咁整😂😂😂😂最后甜品上枱嘅时候,成功令到我朋友大笑!成晚笑唔停🤣甜品师傅手字仲写得好靓,赞!

总括而言,餐厅嘅食物水准高,职员嘅服务态度都好好,够细心同好周到,价钱亦都好合理,值得再去。最后好多谢喺03/11/2019晚当值嘅餐厅职员,令我同朋友都留下左一个好开心好爆笑嘅回忆👻👻👻
香煎鹅肝伴焦糖苹果、红桑子黑醋烧汁
烤美国特级安格斯肉眼伴牛油焗露笋姜味照烧汁