2023-10-13
睇完食神韬韬嘅大闸蟹星级推荐,即刻嚟「等等HEA」叹返餐豪华大闸蟹放题先!放题除了清蒸大闸蟹外,更有三款秘制口味:🌶️麻辣、🥃玫瑰露花雕 同 🧂盐焗。另外仲有一系列蟹粉前菜、台湾夜市小食甜品饮品🍧~ 绝对回本,物超所值,一次过满足哂所有愿望吖!🍽️🅕🅞🅞🅓♦️ 大闸蟹3~7両都有,分唔同收费,但无论咩size都系超级爆膏流油!清蒸好鲜甜,肉汁满载,蟹乸嘅蟹黄够橙红,硬身香口,带点颗粒感;蟹公嘅糯白蟹膏,细滑绵密。♦️三款新口味各有特色,都预先拆左蟹腮,更加入味,食落亦较方便~ 麻辣味炸过,感觉似避风塘,属于小辣,胜在香口惹味;盐焗则咸香十足,蟹肉入味干身;玫瑰露花雕就香醇juciy。放题都愿意研发唔同口味同质感,餐厅真系诚意十足👍🏻! ♦️蟹粉美食:蟹粉水饺、生滚大闸蟹粥、蟹油香辣鸡煲、台式阳蟹粉糯米饭、蟹粉花枝丸、蟹粉爆汁贡丸。😋食左蟹粥同糯米饭都好正宗足料。♦️台式美食:蟹油多春鱼、万华街蚵仔卤肉饭、阿宗面线(正宗阿宗辣椒酱)、士林盐酥鸡粒、蟹粉卤肉时菜、一口麻辣鸭血。🤤一定要多春鱼同鸡粒吖!即叫即炸,热辣辣脆卜卜,惹味香口!♦️台式饮品&甜品珍珠奶茶系列,果茶系列,超少甜冷泡系列同健康系列,仲
🍽️🅕🅞🅞🅓
♦️台式饮品&甜品
珍珠奶茶系列,果茶系列,超少甜冷泡系列同健康系列,仲有手工芋圆豆腐花!而且足料美味,绝对要encore!自家制姜茶都超正,辣度刚好,又微甜,配大闸蟹一流~
💸 🅕🅔🅔
大闸蟹放题每位$468~$898(收费视乎大闸蟹重量选择及时段)
💁 🅢🅔🅡🅥🅘🅒🅔
环境台湾feel餐厅提供一次性手套,拆蟹用具,枱下仲有垃圾桶,方便及时清理。店员好热情,第一次见放题店可以保持到咁积极热心嘅服务,见食客冇再落order,会主动问够唔够,使唔使帮你加单。