2020-11-13
秋风起,大闸蟹嘅季节来了!😼每年秋天最期待食大闸蟹,爆膏既大闸蟹真系超黏口超好味😻😻见中环 星。68 做紧大闸蟹优惠价,$398就食到三只大闸蟹餐,夜晚8:30pm后$368咋,好似几抵食,一于约埋朋友去试吓😻一入去见到开放式水吧同厨房,可以欣赏到师傅烹调的功架😼环境都好宁静,唔会好似酒楼咁多人咁嘈😹先上前菜 - 金砖豆腐肴肉金砖豆腐好薄粉,炸起仲食到豆腐既嫩滑,好出色😽😽肴肉扎实红润,食落几清爽。粟米鲜虾羹就正常,鲜虾好爽口😸蟹粉小笼包超正,蟹粉好浓好多汤汁,皮薄馅靓😻终于等到食「黄毛金爪」蟹啦😻😻😻 只只都好新鲜,拆开橙黄色嘅膏爆哂出嚟!大闸蟹公约重五両,大闸蟹乸都重三両半,肉质肥美,好足秤!我地每人有三只大闸蟹,两公一乸,超抵食😼每只都爆哂膏,鲜味十足。配埋陈年花雕皇既香醇真系成个人都醉左系大闸蟹膏中😽可惜朋友唔饮花雕,竟然有「丸•茶手作」手冲既冻蜂蜜柠檬,清爽解腻主食仲有炒金姿、家嫂糯米饭,暖笠笠嘅糯米饭驱走咗食大闸蟹嘅寒气,虽然望落去无咩色,但腊肠咸味都渗入饭粒😼甜品系红枣糕埋单用云闪付银联二维码比钱$500或以上,仲送左一张$50现金卷下次用,又可以再约朋友食多次啦😼
每年秋天最期待食大闸蟹,爆膏既大闸蟹真系超黏口超好味😻😻
先上前菜 - 金砖豆腐肴肉
粟米鲜虾羹就正常,鲜虾好爽口😸
蟹粉小笼包超正,蟹粉好浓好多汤汁,皮薄馅靓😻
甜品系红枣糕