2011-05-08 4 浏览
野食未到之前先等乌来’中’下d芝麻先,一路磨一路”飘来芝麻之香~~~” 先泥原味豚肉芝士包包定食($78)!随左原味豚肉,仲有鸡肉芝士包包和Wasabi芝士包包,不过间舖叫得做豚组,更加要试下佢o既招牌豚啦! 唏!乌龟一切d芝士即使好震撼咁爆出泥!不过好似唔够热㖞...本鲨都未影完d芝士已经开始凝固啦... 咁唯有拿拿临食啦乌龟试第一啖:几重芝士味wo! 因为有芝士系度,我建议唔好系头先’中’个d芝麻加太多酱油。因为d酱油太多会咸得滞,当点埋d芝麻食个时就会盖过芝麻同芝士本身既香味。本鲨试第二啖:外皮松脆,芝士味都尚算浓郁,豚肉因为唔太厚肉所以唔会觉得太鞋太干,虽然食落唔太惊喜,不过overall都几好咪。点一点芝麻酱,食落会觉得更香口。 本鲨o既吉列蚝定食到($75)!$75五大只蚝系唔系好抵呢~? 我咬!乌龟:嗯…d油冇过量,几脆几香,但系D蚝好似熟左D,否则入面可以又滑又juicy! 本鲨:表面唔太油,可惜食落略嫌蚝未够新鲜,而且唔够juicy唔够蚝味,只系可以接受 由于好济,食两只而且令本鲨投降lu...饮淡面豉汤先,汤里面有一至两小块豚肉同两块蒟蒻,冇乜面豉味,但咸咸地又几好

我咬!
油汤
饮淡面豉汤先,汤里面有一至两小块豚肉同两块蒟蒻,冇乜面豉味,但咸咸地又几好味。不过好油呀!!!油到好似饮油咁!乌龟饮左两啖就顶唔顺啦...

食到好饱饱!食返d椰菜丝消消济先~ 有两款酱汁可以用泥调味:有红点贴纸个樽系柚子,而有绿点贴纸个樽系芥末。柚子酱汁酸酸地好醒胃 不过芥末酱汁就得好轻好轻好轻o既wasabi味,唔细心试真唔试唔出=3=

最后整返杯荔枝乳酸梳打(跟餐$10),酸酸地又有荔枝味,唔错。

埋单$180,虽然旺角店冇得refill饭同椰菜丝又冇甜品(布甸),不过个餐本身够大够滞,而且更重要o既系平around$20㖞!对于贫穷又唔系好大食o既鲨龟旺角店会比较适合~

总括泥讲,以价钱计呢度o既quality系绝对合格,系可以翻叮之选。(如果唔怕滞得话,鲨龟滞到短期内都唔敢再泥 )

更多相请到本鲨新开张o既blog多多支持
  • 芝士包包