2021-03-21
一直想揾机会食啲heavy嘢满足吓做肉食者嘅愿望,依间Burgeroom出名超大份,今次就嚟试吓有几夸张!餐厅位置比较侧,未到门口已经见到个醒目嘅霓虹灯招牌,美式工业风装修,环境宽敞,座位亦非常多,虽然预先订位,我哋2人都只喺俾到张好细嘅2人枱,相对上比较迫,而同样都喺2人,旁边就留位4人枱🥲Menu选择非常多,单单burger都有42款,仲有各款小食同沙律🥗 自助点餐形式免收加一👍🏻双层牛肉芝士汉堡🐮🐮$145店员一拎到埋嚟,我就俾双层牛肉震撼到,原本单层都有2cm厚,加埋各种蔬菜配料就叠到超高身,一级嘅视觉享受😍 Burger好贴心咁切开2份,用竹签拮好,食得方便唔会出洋相之余又可以同朋友share食👍🏻 手打牛肉非常出色,未食已经见到碟上流满肉汁,证明非常Juicy!缺点就喺汉堡包底会浸到湿晒,影响咗整体口感同美观😂 但不得不赞牛肉好正🤤 打打嘅关系完全唔实,成功锁住肉汁,食落唔会鞋口,牛味非常浓郁,加上溶溶哋嘅芝士,真喺无敌牛油果酱芝士牛肉汉堡🥑$98相比起上面爆馅果款,依款份量就正常啲,单层牛肉上面涂满浓厚幼滑嘅清淡牛油果酱,配上新鲜肉茄、生菜,层次丰富又能够中和吓牛肉油腻
双层牛肉芝士汉堡🐮🐮$145
牛油果酱芝士牛肉汉堡🥑$98
相比起上面爆馅果款,依款份量就正常啲,单层牛肉上面涂满浓厚幼滑嘅清淡牛油果酱,配上新鲜肉茄、生菜,层次丰富又能够中和吓牛肉油腻嘅感觉,𣊬间减低邪恶感
大烤菇沙律🍄$80
沙律表现不错,份量足,大烤菇烤得不错够多汁,沙律菜够新鲜,配上柚子醋,酸酸非常开胃👍🏻
总体嚟讲, Burgeroom 名不虚传,份量超足料,抵食又高质,性价比高,下次都会再嚟试其他款式burger 同薯条