2020-09-15 279 浏览
最近短时间内食左两次甜记饺子,真心正 👍🏻汤饺必点蕃茄薯仔鱼汤底,佢系妈妈Feel清清地𠮶种,啲蕃茄薯仔煲到碎晒嘅试左椰菜木耳冬菇,西洋菜,芹菜莞茜,款款都皮薄爆馅,Encore 做汤底首选系芹菜莞茜,芹菜味比莞茜味重嘅 🥟香叶豆角饺好有特色,第一次试汤,第二次食煎嘅,煎左系外脆内爽,香叶味好出,有少少 thai fusion 嘅感觉 最后大推洋葱牛肉饺,要煎嘅,因为个馅较淋身,煎嘅口感就外脆内软咁,而家都好多肉汁,味道好似食汉堡扒咁,好特别 小食方面试左虾籽菜心,虾籽份量都唔少口水鸡好滑,个酱汁都调得好好,我地两次都有点,第二次仲有只鸡脾添,好正 相信以后再黎都会拣返呢几样,唔会试传统嘅韮菜呀白菜呀𠮶啲噜 😬
最近短时间内食左两次甜记饺子,真心正 👍🏻

小食方面试左虾籽菜心,虾籽份量都唔少

2020-09-13
午餐