2022-01-15
21/1就到Edan既生日啦🥳 一众爵屎要记得把握机会黎呢到朝圣😜呢道既布置有好多Edan既相同纸牌,成块花花墙🌸都有好多相~ 仲有写住”爵安世一”既霓虹灯牌,门口仲有Edan唔同歌既歌词🎶tim~ 而讲起甜姨姨大家一定唔会陌生,呢到既刨冰🍧真系必食😋,size够大够壮观之余,每一只味都有好多唔同既配料,层次丰富又好食😋 之前食过一直都未有时间出post,宜家趁住推Edan既主题就下定决心一气过出翻先😜(5 😍 系满分,🤩系半分)400次脏脏冰 ☕️🍫🍧 - $138 (好味指数:😍😍😍😍🤩)呢个系另一个长青既招牌🤩 所以一定要黎试下~ 刨冰🍧一样绵密幼滑,上面有打左400次既咖啡泡沫☕️💭,真系好绵密fluffy,无左咖啡☕️既苦味,所以连唔钟意咖啡☕️苦味既人都会钟意😍 味道香浓,配埋下面既朱古力🍫就有mocha既感觉,配埋香甜松脆既KitKat威化,层次好丰富,整体味道亦都互相中和左唔会好甜,食得出朱古力味🍫好浓,果然系用左85%既可可粉同朱古力粒🍫,食到中间淋埋85%朱古力酱🍫就keep住都有香浓既朱古力味🍫🤩 亦有啲似食紧金莎既感觉,多重口感真系正😌Oreoaholic 🍪🍧 - $
(5 😍 系满分,🤩系半分)
400次脏脏冰
Oreoaholic 🍪🍧 - $138 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
Oreo🍪 fans真系要试下呢个,Oreo🍪味浓郁又唔会好甜,成个冰🍧都覆盖住超多Oreo碎🍪同可可粉🍫,啖啖都有🤤 刨冰🍧绵密幼滑,上面仲有半枝Oreo雪条,饼碎制成既脆皮连埋香浓软滑既cookies & cream雪糕🍦,真系好正 😍 而另外𠮶半枝雪条就切左做几粒,捞埋喺上面既刨冰🍧入面,所以口感更加丰富!旁边仲有啲Oreo碎🍪、白玉⚪️、红豆🔴、同埋朱古力🍫同Oreo打成既浆,Oreo碎🍪其实刨冰🍧表面同里面都有,唔洗碟上面呢啲额外既都得,宜家碟上面既同白玉⚪️同红豆🔴放埋一齐会湿左,白玉⚪️烟烟韧韧几好,红豆🔴就唔系几夹,朱古力Oreo浆🍫🍪就几浓味,当个冰🍧食到一半既时候再加就岩岩好,keep住都有曲奇🍪味~
Oreoaholic
Oreo豆腐奶盖奶茶🍪🥛☕️ - $40 (好味指数:😍😍😍🤩)
豆腐奶盖感觉几特别所以就叫左杯试下,豆腐味几浓郁,所以口感会细致幼滑啲,而珍珠⚫️细细粒,烟烟韧韧都几好,又唔话话咬好耐都唔烂,奶🥛同茶☕️既比例都岩岩好,入口顺滑又平衡到,不过整体会偏甜啲,同埋豆腐味盖过左奶盖既奶味同咸香味,稀左啲,另外如果Oreo碎可以打埋入杯奶茶到个味会更加出~
Oreo豆腐奶盖奶茶
好味指数:😍😍😍😍🤩