2018-06-21
时日父亲节,就同父亲大人去左旺角既DOUX食fusion菜。 餐厅装修高尚,环境清静优雅,系个适合倾偈既好地方。睇左个menu之后,我地就叫左烟三文鱼沙律 (HKD 98),经典汉堡 (HKD 128)同埋青口香槟忌廉汁意粉 (HKD 138)。至于甜品就叫左matches (HKD 98)。先黎既系个沙律,分量唔细同卖相唔错,另附有黑醋。佢有好多烟三文鱼,味道非常鲜甜,而且仲有好多沙律菜,蕃茄,士多啤梨同合桃。呢个系个唔错既开胃前菜。跟住黎既就系个汉堡,内有牛肉汉堡,蕃茄,生菜,秘制沙律酱,洋葱。另外,仲有炸薯条。个汉堡好大个,用料又够足,味道唔错,我同阿爸都要打开哂个口先可以勉强食一啖。不过,味道认真唔错,而薯条就炸得干身唔油腻。再黎既就系个意粉,好香忌廉味,而且有成10只青口咁多,同好好肉地,味道好好。青口个壳可以放置系一个桶度。意粉好幼好嫩滑。最后黎既就系个甜品火柴,系一个橙味既慕丝,而且有咖啡味。另外,仲有黄油橙既脆饼。成个甜品卖相好精致,整到成个火柴盒,厨师个心思同技巧都一流。