2021-07-03
父亲节自助餐是指定动作,不过要揾间有法国生蚝食既酒店唔算多,出名果d酒店又full,今次见两星期前呢个酒店仲有位,又有法国生蚝,睇食评都有改善左咁就book来试下。准时到达,整理消毒后入坐,我地一行5人分枱3,2阵式,地方唔算好大,所以拎野食都好快又好近,一开始紧系食生蚝,因为时间尚早,人唔多一碟拎三只,帮阿爸拎多几十只,生蚝好食有些海水味,平时要落茄辣汁,但今次食只加lemon汁都好好食鲜甜。冻盘龙虾,面包蟹,虾,沙律,基本都有等等热盘有牛扒,蒸鱼蟹饼,烧羊架,车仔面,关冬煮,炖汤等等每人送一份鲍鱼花胶菇而每到某时间都会推出特别食品,但送完就无,呢个做法就唔系太好,咁自助晚餐应该系每位食客都应该可以食到特别推介既食物。而甜品方面选择实在太少,雪糕都可以话某些味无晒无得refill,有少少失望。整体以上食物ok,但唔会好惊喜,埋单有优惠要6百头,如果佢地再做多些优惠就更好。
冻盘龙虾,面包蟹,虾,沙律,基本都有等等
热盘有牛扒,蒸鱼蟹饼,烧羊架,车仔面,关冬煮,炖汤等等
每人送一份鲍鱼花胶菇