2009-06-24
早两星期已经book左位饮茶,父亲节不容有失,一去到已经坐满左好多人,因为我地系食第二转,见到不停有人出出入入,枱与枱之间都有少少逼,可能父亲节多关系,系时候点菜~饱汁凤爪,胶质好重,都算炆得入味~千丝萝卜酥,好多萝卜丝好清甜,酥皮香脆,唔多油~脆皮叉烧包,一致认为太甜,有d失望,因为好多间酒楼都做得好好~烧卖,普普通通,食到有猪肉,但唔算好标青~菊蜜烧排骨,因为叉烧卖晒,食唔到好失望,只好叫排骨,甜甜地,好香脆,可能一心想试叉烧,硬系好似争d甘~白灼菜远,清甜无渣,一流~冬菇田鸡煲仔饭,一枱人都觉得超难食,唔明点解仲要做,饭冇煲仔嘅香,冬菇田鸡好似就甘放上去,原完全系两个个体,附带嘅猪油同豉油完全唔对味,好失望overall唔算好好,因为一心想去食好味嘅嘢,谂唔到有一半嘅菜都普普通通,以甘嘅价钱,唔会再去试
~饱汁凤爪,胶质好重,都算炆得入味
~千丝萝卜酥,好多萝卜丝好清甜,酥皮香脆,唔多油
~烧卖,普普通通,食到有猪肉,但唔算好标青
~白灼菜远,清甜无渣,一流