2007-06-17
约左我自己父母同埋我既太座, 星期日去太古城既翰腾阁, 饮茶, 我早几日夜晚打去book位, 佢居然留我名X太. 我$%@#%#@!! 结果去到揾左一大轮先揾到我既booking, 算!等多三张台, 我地一家就可以入座都唔系等好耐, 以book左台计.我地一行四人叫左六个点心, 一个汤米线, 全费$320,都算ok, 唔系平, 又唔算太贵.1.蒸鲜鱿好新鲜好爽口正!!2.瑶柱苋菜饺好香滑, 都系虾饺既变种几好食!3.小笼包顶! 样样三只连小笼包都系? 离谱食味只系OK. 冇咩特别, 皮嫌过厚.4.露笋带子饺几好食几鲜味及特别正!!5.家乡蒸豆腐普通野冇特别豆腐Ok滑. 普通啦.6.香芒糯米卷特色甜食以前好正依家好似水准下滑, 值得一试.7.鱼汤鱼腐米线, 因为鱼汤所以加重胡椒驱风驱寒, 鱼腐好弹口, 唔系一般淋batbat果种, 加埋杂菌极之解甜好味.中肯一句, 水准比起以前差左好多, 不过以$320食既野及质素, 都算合格, 惊喜冇咩, 特色冇咩.蒸点18款炸点10款肠粉包括煎5款粥2款甜点8款甜品8款****************其中小点只有两款(*离谱!!)小食22款花巧掠水既
结果去到揾左一大轮先揾到我既booking, 算!
我地一行四人叫左六个点心, 一个汤米线, 全费$320,
都算ok, 唔系平, 又唔算太贵.
1.蒸鲜鱿好新鲜好爽口正!!
2.瑶柱苋菜饺好香滑, 都系虾饺既变种几好食!
4.露笋带子饺几好食几鲜味及特别正!!
5.家乡蒸豆腐普通野冇特别豆腐Ok滑. 普通啦.
蒸点18款
炸点10款
肠粉包括煎5款
粥2款
甜点8款
甜品8款
小食22款
花巧掠水既小食太多, 点心反而太少.
小18中23大27特32茶12
**********************************************
呢次去完我决定唔会再刻意返转头, 未食过既可以试下既.