2009-06-22
0寻日系父亲节,我0地一行19人0黎到呢间新开唔够一个月(09年6月1日开)既Harbour Grand Café 试食Lunch Buffet。由于父亲节既关系,基本上成个场都full晒,超多人呀﹗好彩我系2个星期前已经book定位,所以有得坐0系海景位~~哈哈﹗呢到既环境好正,景观系对住维港,基本上由官塘九龙湾望到中环尖沙咀一带一览无遗,而另一边就有一个识喷水既泳池。餐厅内,楼底好高,装修简洁,俾人舒适既感觉,整体环境几好0架。食物方面,真系应有尽有,样样都有d,尤其系海鲜方面,食过咁多间既Lunch Buffet,而家真系好小地方收你咁既价钱,而又提供长脚蟹又有生蚝0架喇﹗而且都好新鲜﹗而热荤方面,选择亦好多,我估计大概有10几款呀,味道方面都OK 啦~另外又有车仔面档、烧味档、点心、烧牛肉同烧鸡肉等等,选择真系好多,味道亦可以啦~~而甜品方面,d cake 都过得去啦,仲有朱古力喷泉、Pancake 同窝夫~~最重要系d雪糕,超多款拣,仲有0系Movenpick,我0地一行19人,平均每人都食3球,你就知啦~~值得一提既系佢0地有专人帮你夹点心同”毕”雪糕,令到d 0野食整整齐
值得一提既系佢0地有专人帮你夹点心同”毕”雪糕,令到d 0野食整整齐齐,唔会俾人攞到乱晒。(有时d小朋友”毕”雪糕”毕”都呢…..真系睇见都唔想食呀﹗)
不过美中不足既系,可能间0野唔系太大,所以佢0地buffet 既setting集中晒0系一张长枱到摆放所有食物,无论攞乜0野既人都要堆埋0系度,超唔方便。
收费方面﹕$238/成人 $158/小童 (加一另计)
因父亲节用compass 白金卡埋单有8折(不连加一),另外仲有每4位送一枝红酒既优惠﹗除埋每人都系$200左右。真系几抵0架﹗
不过waiter 话compass visa 既8折优惠,只适用于父亲节,平日既星期日只有85折,不过我见到openrice 有8折coupon (好似用到30/6/09)。考虑去食既记得print coupon 呀﹗