2022-10-08 662 浏览
爸爸生日,又仲有海港城coupon,就带佢哋试吓金不换泰国餐厅啦原来冇留意,叫咗咁多样菜都系海鲜嚟嘅😝🍍菠萝海鲜炒饭菠萝炒饭每一次去食泰国嘢都会叫嘅,而呢度嘅菠萝海鲜炒饭系比较大个,而材料亦都比较多,又有虾又有鱿鱼,仲有超多菠萝粒,系几抵食嘅🫔细嘅小食拼盘可以拣三款小食,每款两件,叫咗春卷、虾饼、香叶包鸡,虽然话系小食拼盘,但系每一样嘢都好大旧 ,我自己就推介虾饼同春卷🦐甜酸荔枝菠萝炒大虾球呢个系时令嘅菜式,有三只大大嘅开边虾,好大只,啲肉都好新鲜弹牙,连配料嘅菠萝同荔枝都俾我哋清晒,好好食🎃咖喱海鲜焗酿南瓜呢个算系呢度嘅招牌菜,之前嚟食过一次觉得几好食,咁今次就再encore,但今次系有啲失望嘅,因为海鲜份量比上次少咗好多,食来食去都系得鱿鱼,啲虾又变得好细只,全部得返南瓜蓉咁样,唯一呢样系比较失望嘅菜式

原来冇留意,叫咗咁多样菜都系海鲜嚟嘅😝

🍍菠萝海鲜炒饭

🫔细嘅小食拼盘