2020-07-11 913 浏览
今年爸爸节特别旺🥳因为解禁个个急不及待出番嚟,已经提早2星期订,好多都已经订🈵、一系就唔接受预订📴老人家都系啱食中餐🥢因为有老👵🏻👴🏻有嫩👶🏻所以要揾间真系要坐得舒舒服服⋯⋯龙袍其实都唔系第一次帮衬,电话订座已经问定使唔使食指定套餐,可以散叫👍本身预咗大时大节出去食饭水准一定比平日👎所以有哂心理准备🥢⋯⋯竟然有惊喜🤩前菜一向水准都唔错,点了黑毛猪叉烧、脆豆腐粒粒、黄金鲜鱿主菜其实只系知道必食泡饭,就问经理有咩推介,好专业,首先问我哋有冇嘢唔食、敏感之类⋯咁我哋唔太食肉就推介咗有时令海鲜,首先有个油浸笋壳鱼,之前喺第二度食过其实印象一般,即管再试吓🤨⋯⋯完全改观,真系做到外脆内软,炸得刚刚好,鱼肉保持得好嫩滑,成条鱼由头到尾食清,连小朋友都嗌追食第二件😋另一推介富贵虾,其实即系濑尿虾,有几款做法,屋企人拣咗避风塘,哗哗哗!不得之了,好有heart连壳都拆埋啖啖肉,真系第一次食濑尿虾食得咁爽,最正系小朋友自己都食到,唔使帮佢搣壳😅下一味就系姜葱蟹煲,只蟹真系好巨型🦀一只够哂全家食因为姐姐👩🏽唔食猪,但又想食个肉,最后点咗个烧鹅,因为我已经好饱,仲要留肚食我至爱嘅泡饭同甜品,所以我冇食,但屋
前菜一向水准都唔错,点了黑毛猪叉烧、脆豆腐粒粒、黄金鲜鱿
黑毛猪叉烧
黄金鲜鱿
和风脆豆腐

避风塘富贵虾

下一味就系姜葱蟹煲,只蟹真系好巨型🦀一只够哂全家食

因为姐姐👩🏽唔食猪,但又想食个肉,最后点咗个烧鹅,因为我已经好饱,仲要留肚食我至爱嘅泡饭同甜品,所以我冇食,但屋企人就不断话好正,块皮好脆
烧鹅

之前食开系佢哋招牌「鱼米之乡」因为我哋已经点了鱼,经理建议想食泡饭可以拣西施泡饭又经济啲,这里泡饭做得比酒店更出色,去完厕所返去已经分好了,急不及待挂住食忘了影相,出色系个汤好鲜甜,脆脆米食到尾仲好脆口,真系必食👍
最期待嘅甜品,原先都想叫埋杏仁茶,可惜卖哂,好彩仲有另一款招牌甜品,红枣糕,食得出的红枣味,甜度点到为止,质感好QQ,虽然全家都嗌饱,但一人一件食清,唔好以为红枣女人先啱食,连爸爸都赞😋完美的。
枣皇糕
黑毛猪叉烧