2017-01-02 311 浏览
呢晚同友人黎到新蒲岗开饭为左方便友人响Mikiki一收工快D开饭,我地拣左新蒲岗衍庆街食爷爷鸡煲皇,而佢早前食过观塘分店话好味!我地点左个细嘅爷爷招牌鸡煲 ~有大辣、中辣、小辣、走辣 !其实知道鸡煲要辣先好味,但我又唔食得好辣,店员好贴心suggest我地拣微辣食物种类都算多,有点花多眼乱 !鸡煲上台后,店员主动帮手搅匀 ,大家闻到D香味更肚饿 呢个鸡煲的确好惹味!!!鸡肉非常嫩滑,完全吸收左D酱汁,好好食 !炸鱿鱼须友人点左呢个炸鱿鱼须做小食,好脆! 好香口!食完煲入面嘅鸡,我地就加汤打边炉 手切肥牛打边炉必叫肥牛 ~卖相好吸引! 眼见雪花分布平均,入口有牛肉香~顶级午餐肉原来系炸好左嘅午餐肉就咁食都得,外皮好脆口 ~而烚完既午餐肉,吸哂鸡煲d汁,好正! 炸响铃店员话系自家制,有食客外卖番屋企食 ~真系好大卷 ! 同平时打边炉食果D响铃唔同~而且系即炸,热辣辣上台 烚几秒已经食得,响铃吸晒啲汤底,我地食完一个即刻又食一个,好快K.O.左碟响铃手打四宝丸有牛丸,墨鱼丸 ,鲮鱼丸,同埋好似虾丸?!大大粒,睇落足料~入口弹牙鹅肠新鲜够肥美,好爽口!Overall食物质素 & 服务都好,可以
呢晚同友人黎到新蒲岗开饭

我地点左个细嘅爷爷招牌鸡煲 ~
有大辣、中辣、小辣、走辣 !

食物种类都算多,有点花多眼乱 !
鸡煲上台后,店员主动帮手搅匀 ,大家闻到D香味更肚饿

呢个鸡煲的确好惹味!!!
鸡肉非常嫩滑,完全吸收左D酱汁,好好食 !
炸鱿鱼须
友人点左呢个炸鱿鱼须做小食,好脆! 好香口!
食完煲入面嘅鸡,我地就加汤打边炉

手切肥牛
打边炉必叫肥牛 ~

卖相好吸引!
眼见雪花分布平均,入口有牛肉香~

顶级午餐肉

原来系炸好左嘅午餐肉

就咁食都得,外皮好脆口 ~
而烚完既午餐肉,吸哂鸡煲d汁,好正!

炸响铃
店员话系自家制,有食客外卖番屋企食 ~

真系好大卷 ! 同平时打边炉食果D响铃唔同~

而且系即炸,热辣辣上台

手打四宝丸
有牛丸,墨鱼丸 ,鲮鱼丸,同埋好似虾丸?!

大大粒,睇落足料~

入口弹牙

鹅肠
新鲜够肥美,好爽口!

Overall食物质素 & 服务都好,可以encore !