2024-01-21
好啦,话说今日个心情起伏好似过山车咁,先系望住八宝清汤腩嘅名单期期艾艾,到底佢地啲腩面系咪真系咁掂?经历咗一番挣扎,我决定要撑埋个肚去挑战!咁落咗天后就即刻入到去喇,一踏入去,我立即就被𠮶阵草本香气迷到,正!坐低之后我就2字命令,直头点咗份清汤腩面,配件选咗河粉。手快脚快过「高登纪录员」嘅侍应,一下就将面送上嚟。食𠮶下,我即刻攞起粉条一试还真好吸附,如果唔系因为汤头实在太鲜美,我可能都会忘记食面,专心饮汤都得!再讲讲我嘅主角牛腩啦,焖得滋润入味,卖相普通但肉质就真系软绵绵,搅住啲香浓汤汁入口,直情系滑到响口边弹开,毫无腻感。至于萝卜,啱啱好嘅韧度加上吸饱咗汤汁嘅精华,爽口得嚟又保留住啲自然甜味,超应扣!👍仲有啊,店内气氛热闹但唔会嘈杂,即使系我一个闷骚客,都觉得坐得舒服,食到尾都唔想走。下次有机会,我一定要提早啲去,务求一尝𠮶「爆炸腩」嘅滋味!🔥😋🍲