出开嚟旺角呢头食lunch,谂返起上次朋友带过我来嘅呢间鱼面专门店,鱼汤香浓➕鱼面弹牙❗️今日就到我带宝宝来食🤓呢度主打嘅鱼面/鱼乌冬含▶️丰富维他命A及D、蛋白质➕DHA▶️极低淀粉质▶️食落仲冇骨冇腥味添嫁💕另外鱼面入面含70%鱼肉鱼乌冬入面就含50%鱼肉我今日拣咗午餐Menu上面推介嘅秘制香草酱鸡翼浓鱼汤鱼面 $68另外仲加咗$8 要埋鱼肉春卷➕$20 加鱼面底☺️宝宝就拣咗咖喱吉列猪扒伴鱼乌冬 $82见到午市小食有八折😍仲要lunch 时段免加一❗️即刻唔执输嗌多个小食先🤪所有set 都会跟3款前菜❗️前菜:柚子萝卜、一口小番薯、芝麻酱昆布❣️柚子萝卜味道好特别👍🏻同平时食酸萝卜嘅感觉有啲唔同🤓微酸得来易入口❣️另外芝麻酱配昆布味道好夹 💕 秘制香草酱鸡翼浓鱼汤鱼面 $68浓鱼汤鱼香味四溢😍上枱闻到浸鱼汤香味已经流晒口水🤤鱼面口感特别,爽口弹牙🥢有少少似棉花鸡𠮶啲鱼肚/蒟蒻粉🧐 跟鱼面仲配埋独家鱼辣酱❗️呢只自家制嘅鱼酱不论系沟落鱼汤定系单蘸都非常好食💕仲可以$88买2樽返屋企捞饭/面食❣️而香草酱鸡翼就新鲜即炸❗️热辣辣➕皮脆肉嫩😋味道唔错❣️几创新,值得一试👍🏻仲跟咗4只咁多添☺️鱼肉春卷就炸得有少少

呢度主打嘅鱼面/鱼乌冬含
▶️丰富维他命A及D、蛋白质➕DHA
▶️极低淀粉质

见到午市小食有八折😍
仲要lunch 时段免加一❗️
即刻唔执输嗌多个小食先🤪

所有set 都会跟3款前菜❗️
前菜:柚子萝卜、一口小番薯、芝麻酱昆布❣️
柚子萝卜味道好特别👍🏻
同平时食酸萝卜嘅感觉有啲唔同🤓
微酸得来易入口❣️
另外芝麻酱配昆布味道好夹 💕

秘制香草酱鸡翼浓鱼汤鱼面 $68
浓鱼汤鱼香味四溢😍
上枱闻到浸鱼汤香味已经流晒口水🤤
鱼面口感特别,爽口弹牙🥢
有少少似棉花鸡𠮶啲鱼肚/蒟蒻粉🧐
跟鱼面仲配埋独家鱼辣酱❗️
呢只自家制嘅鱼酱不论系沟落鱼汤定系单蘸都非常好食💕
仲可以$88买2樽返屋企捞饭/面食❣️
而香草酱鸡翼就新鲜即炸❗️
热辣辣➕皮脆肉嫩😋
味道唔错❣️几创新,值得一试👍🏻
仲跟咗4只咁多添☺️
鱼肉春卷就炸得有少少干,浸落啲鱼汤度10秒再食更香更好味😎

咖喱吉列猪扒伴鱼乌冬 $82

鱼乌冬嘅质感比鱼面加添左一啲空气感,
所以相对比较腍身少少~
咖喱乌冬加入咗幼滑而冇甜味嘅忌廉,令咖喱味唔算好重/辣,而且入口香滑带creamy😋
配搭特别又好味❗️令人一试难忘🤓
新鲜即制嘅香脆吉列猪扒同忌廉咖哩汁呢个配搭好夹,食得滋味又满足☺️

渔人乐脆 $58 (午市有8折)
系由薯条、蕃薯条、鱼肉春卷、墨鱼春卷4种条状炸物组成❗️
配以香浓creamy嘅黑松露沙律酱💕
入口香脆惹味,推荐❣️
2020-05-03
  • 渔人乐脆