2023-02-23 723 浏览
同b🐷讲左咁耐要去大角咀揾食,今日终于顺路入去呢个美食天堂🤪原本我地既正餐系朝住一间台式餐厅进发。岂料到我地买完雕鱼烧,见到隔离有一间好具风味既菜式既餐厅🤔原本系福建家乡菜 - 好姐永安粿条🤭。1. 招牌活肉 (4.5/5) $59摆盘用只铁碟分开放肉,旁边就一大碗汤粿条,风味非常,见到都想试😳 肉既分量都唔少,又大块,绝对够送成碗粿条🫶活肉即系猪脸肉,肉质非常嫩滑得嚟又爽脆,肥瘦均衡,仲有佢个辣豉油都超开胃。列入encore之选呀🫰。2. 家乡扁食汤(平使)(4/5) $38汤里的紫菜配芝麻等香料,再加上扁肉饺浸出嚟既肉油令汤底相当浓郁美味😳扁肉饺都一粒一口香肉,忍唔住一粒一粒咁拍晒入口,需要按制自己进食速度🤣如果你钟意食莆x的招牌扁肉汤,相信好姐既扁食汤一定唔会令你失望😎。地点:相信大定都知大角咀唔系沿线地铁站,不过唔紧要,旺角有大量小巴入去,就算系朗豪坊行过去都只需15分钟。要揾好野食系要负出少少代价😜。环境:坐位都阔落,枱与枱之间唔会太逼,系实力派风味装修。价钱:小编觉得招牌动肉呢个价钱有呢个味道同份量系相当抵😋其余食身价钱都很合理!服务:店员好明显系餐厅老板,超级落力,效率很

1. 招牌活肉 (4.5/5) $59
招牌活肉

2. 家乡扁食汤(平使)(4/5) $38
家乡扁食汤

环境:坐位都阔落,枱与枱之间唔会太逼,系实力派风味装修。

服务:店员好明显系餐厅老板,超级落力,效率很高,沟通十分良好!小店经营值得支持!🤘
招牌活肉
家乡扁食汤