2018-12-12 174 浏览
之前喺OpenRice见到呢间酒楼片皮鸭做优惠价$178半只,仲有啲晚市三宝优惠,三百几蚊有鸡有鱼又有一个小菜,所以就同屋企人约咗黎食啦。但唔知系咪临近冬至,呢两个优惠都冇晒,一坐低,职员俾咗大概三份餐牌我哋,有一份应该主力做冬至,有好多唔同人份量嘅餐,但因为我同屋企人主要系想你食片皮鸭,所以都冇叫餐,只系散嗌D我哋想食嘅𩠌。主角片皮鸭,真系不得不提。之前喺其他地方都食过,但呢间嘅片皮鸭斋买相都已经觉得够肥美,够热又够香脆,值得encore !另外仲叫咗一个感觉好有特色嘅南乳脆骨,如果比较钟意干身同香口嘅朋友都可以试吓嘅。呢个黑椒腰果牛柳粒,我家人好欣赏,个腰果好加分,令到成碟𩠌好香。