2023-04-27
四月底要清假所以去左朋友系美乎新邨既屋企探BB,探完之后朋友好似未倾够, 所以佢就放低BB比佢老公同我落去食好近就有间叫京都荟既酒楼入到去都几大, 几光猛, 系一间令人坐得几舒服既酒楼黎丰料靓炖汤-$38个汤一打开已经好香, 见到好多料, 唔怪得叫做丰料啦! 饮得出系有D鸡, 有D菇咁炖出黎, 几清甜, 而且饮得出系无咩味精, 因为饮完唔会觉得好口渴片皮鸭2食-$198+50间酒楼叫得京都荟, 咁梗系想试下我地京都既美食啦, 所以我地叫左D个片皮鸭。个片皮鸭系即场拎出黎我地面前切, 仪式感满满, 片出黎都几多块, 而且个片好脆, 包系块热腾腾既皮, 加少少青瓜同葱丝, 一口放入个口度, 大大既满足感!第二食系加50蚊就有, 咁就梗系加啦, 我地就叫左凉瓜炆鸭件, D味炒得劲有镬气, 凉瓜食落系苦得黎好甘, 好好味, 而鸭系片完D皮之后, 其实仲有好多肉, 虽然好短时间, 但都仲好入味, 用黎用饭系一流呀玫瑰桂花糕-$18总共有四旧, 口感细腻,花香四溢,甜而不腻,让人回味无穷总结京都荟食物几好, 坐得又舒服, 估唔到求其揾有一间都好好味, 下次有机会再试其他菜
好近就有间叫京都荟既酒楼
入到去都几大, 几光猛, 系一间令人坐得几舒服既酒楼黎
丰料靓炖汤-$38
片皮鸭2食-$198+50
玫瑰桂花糕-$18
总共有四旧, 口感细腻,花香四溢,甜而不腻,让人回味无穷