同屋企人食饭,9成都系食中餐,今次都唔例外,今次人唔算多,所以我地主要叫D份量少嘅食物为主.片皮鸭半只👌🏽就咁睇佢好似烤过龙,D皮都黑黑地,但食落去D肉都唔会好干,鸭肉味几突出,但都系偏油同埋皮未够脆,算系中规中矩的菜式赛螃蟹 小 😋😋😋蛋白好滑口感兼备,D芡做得好好,唔会"杰"到"毕"唔到,个醋加落去令成碟野味道更丰富,酸酸地好开胃,值得叫京烧羊肉 😐可能对佢有太高期望,结果换来一样咁大的失望,佢膻味够,但肥瘦分布唔平均,羊肉口感太韧,有D似食紧黑炭,大家都唔系太想KO佢蟹粉炒粉皮😋😋第一次食呢个配搭,其实唔系太睇到蟹粉响边度,粉皮热食原来都唔奇怪,粉皮仲好滑,加埋蟹粉咸香都几特别,不过依然油份偏多,同埋唔系个个都接受到啰~哈小笼包😋😋小笼包入面有超多汤👍🏻👍🏻 皮未算薄但因为里面好多汤,所以唔会觉得好似食紧面粉咁,里面D肉都好够味,加上一笼有10只,抵玩~~~酸辣汤 中👌🏽份量超多!呢碗野味道好正宗,而且拔丝苹果😋😋😋😋😋个拔丝苹果系我是日推介!佢外面系脆脆地入面系仲暖暖地㗎!!当然拔丝的话就一定甜到漏,所以每件呢个size一人一间唔好过量刚刚好,返到屋企都仲系好回味,哈哈高力豆沙

片皮鸭半只👌🏽

小笼包😋😋
小笼包

酸辣汤 中👌🏽
酸辣汤

份量超多!呢碗野味道好正宗,而且

拔丝苹果😋😋😋😋😋
拔丝苹果

高力豆沙👍🏻👍🏻👍🏻
高力豆沙

好多人都叫呢个我地梗系唔执输,事实上佢都做得几好,唯独上菜时未够热同埋里面D豆沙可以做到爆馅会比较好,咁样就唔会好似只系食面粉咁,不过佢胜在唔会太甜,食多粒都无问题
京烧羊肉
赛螃蟹