2013-08-23
事前订位不重要 但订片皮鸭真的好重要亲眼见几个外国人 等左好耐先有位然后可悲的是没鸭!!外国人请求不果! 惨!!最记得那一句: "oh.... not even a half?" "Sorry..."我们一行十几人 去到的时候已经几多人服务员态度很好前菜好味! 尤其那碟菜!!! 我们忍不住话唔知有冇REFILL呢...然后好好人的服务员偷听到 就二话不说拿来第2碟服务员叔叔本来推介12人餐, 话唔洗念咁烦我们怕食唔完 就自己念佢仲借纸笔俾我地我地落左单之后, 佢竟然回来劈头一句:「你地叫错𩠌啦!」我地一惊!原来佢发现我地叫左2碟都系蛋白的,所以黎叫我地转!太体贴了吧!我地为左试多几样,所以很多都只叫了「小」,结果还是都吃不完!太好吃的片皮鸭!!!! 肉多皮脆! 青瓜不多,大家要抢! 哈哈! 不过叫服务员就可以REFILL!呢碟豆腐系第3道必点的菜---虾子锅鎉豆腐!! 入味!! 内滑!!! 太好食!!一上即刻好评如潮!原谅我手震,D人不停抢食,转到我个位可以拍的时候就只剩不够3分之1, 为左护住我那份...我匆匆拍了就算了!哈哈 赛螃蟹几清好滑,唔错!除左片皮鸭,呢碟真系必叫! 上
亲眼见几个外国人 等左好耐先有位
然后可悲的是没鸭!!
外国人请求不果! 惨!!
我们一行十几人 去到的时候已经几多人
服务员态度很好 前菜好味! 尤其那碟菜!!! 我们忍不住话唔知有冇REFILL呢...
然后好好人的服务员偷听到 就二话不说拿来第2碟
服务员叔叔本来推介12人餐, 话唔洗念咁烦
我们怕食唔完 就自己念
佢仲借纸笔俾我地
我地为左试多几样,所以很多都只叫了「小」,结果还是都吃不完! 太好吃的片皮鸭!!!! 肉多皮脆! 青瓜不多,大家要抢! 哈哈! 不过叫 服务员就可以REFILL! 呢碟豆腐系第3道必点的菜---虾子锅鎉豆腐!! 入味!! 内滑!!! 太好食!!一上即刻好评如潮!
赛螃蟹几清好滑,唔错! 除左片皮鸭,呢碟真系必叫! 上的时候, 服务员会帮忙拆骨,肉非常入味,而且很嫩滑! 高力豆沙系送的,最后上的。
上的时候仍然是热的! 冇油腻的感觉!不过豆沙唔多! 呢个唔知咩脆鳝(小),热的时候系脆的,可惜好快就凉了, 凉就"淋"晒! 其实都叫入味的!
大佬! (小)都有咁多!!! 呢碟(小)就唔得啦, 1个字:咸!
另外还叫了炒饭,炒饭普通,冇特别。
仲有个冬菇扒小棠菜都系普通。