2023-07-16 2146 浏览
星期五晚六点半前已经上到观塘鳄鱼恤中心9楼,想揿飞之际,听到门口阿姐问几位,当时有啲犹疑,因为见䢂口左手边等候区有几个人坐著好像等位,我便反问门口阿姐:"系咪有位呀?两位",阿姐仍旧用佢冷漠嘅态度回答:"要咩茶?" 只可以话佢唔系殷勤,又唔算好冇礼貌嘅,咁我又再问:"有冇卡位呀?" 阿姐答无,仲话个半钟要交枱,但最后我哋都坐咗大约两粒钟,全程无人催赶,或者要求我哋埋单先,而且目测全晚未爆满。我哋两个人坐四人枱,台面有好多优惠点心纸,最吸引我哋就系88蚊片皮鸭,我有询问楼面姐姐,两个人食得晒一只吗? 楼面姐姐话一人一只都得佢啲配料有子姜同菠萝好特别,酱料仲有千岛酱,口感几特别,尤其系子姜,食落又几ok㖞,不过我个人都系钟意传统嘅叉烧酱多啲。落单嘅时候,楼面姐姐有提我,只鸭需唔需要二食,我见二食既款式唔系好啱口味,楼面姐姐又再提我,加@$9.9可以拎走,咁我就话梗系拎走啦! 楼面姐姐好好人,全程笑笑口,多谢佢多次提醒,所以要加分返到屋企第二日加工煮苦瓜,但只鸭的肉系冇味㗎,初时仲以为好似烧鸭咁有味,唔知系咪只系我哋个只系咁呢?另外我哋有叫大虾粉丝煲,虾都有好多只,都算新鲜弹牙,但粉丝略嫌太

片皮鸭

楼面姐姐好好人,全程笑笑口,多谢佢多次提醒,所以要加分

加@$9.9可以带走原则片皮鸭壳

返到屋企第二日加工煮苦瓜

另外我哋有叫大虾粉丝煲,虾都有好多只,都算新鲜弹牙,但粉丝略嫌太干,无汁无味,再加上整个煲太油,口感麻麻,卖相一般!

地方光猛整洁,每张台旁边都有自助煲水冲茶,枱与枱之间唔算太迫,冷气足够,坐得几舒服

2023-07-14
片皮鸭