今日同朋友去咗东荟城行街,行完见到呢一间片皮鸭做紧特价,上网见到片皮鸭有好多特色配料。所以就入咗去。驰名烤鸭 必叫佢同传统嘅片皮鸭有啲唔同,除咗有甜酱,青瓜,白葱之外佢仲有爆炸糖,蓝莓酱,山楂饼,自家制芥末。肉质几林,而且咬落去多汁。块皮都好薄,师傅分咗唔同部位放啲片皮鸭。所以有啲咬落去油香好重,一咬啲油标晒出嚟。有啲就系薄薄地嘅鸭皮下面有一大块鸭肉,配合啲特色酱汁,好满足。京式小笼包四个包子里面装满热腾腾嘅汤汁同肉馅,一口咬落去,汤汁爆晒出黎,皮薄馅多,正!冰梅小肉排 特色系一个好特色嘅菜,小肉排外脆内嫩,配上酸酸甜甜嘅冰梅酱汁,味道清新开胃,而且佢上面有少少脆皮黄心番薯,非常特色!樱花虾海皇炒饭炒饭有镬气,樱花虾鲜甜多汁火候啱啱好唔会太干樱花虾唔会太硬,而且啲饭粒粒分明。 红枣雪耳羮女性恩物,我估佢嘅汤底系少少姜汁所以食落去小小辛口,不过红枣中和左所以整体淡淡嘅甜味,几健康! 整体价钱性价比高,服务都唔错,值得一试。

驰名烤鸭 必叫

京式小笼包

冰梅小肉排 特色

樱花虾海皇炒饭

红枣雪耳羮

整体价钱性价比高,服务都唔错,值得一试。
2024-05-13