2019-06-02 166 浏览
次次去西贡都系食海鲜,今次就决定试吓新野。呢间花朝轩喺全记后面,最出名嘅就系佢嘅片皮鸭,食过果然系名不虚传。我哋叫咗一只片皮鸭一食。片皮之前,店员拎左全只鸭上黎俾我哋睇,睇落唔算好大,但系都唔细,片出嚟之后份量都几多。配料方面都系同一般嘅片皮鸭一样,有葱、青瓜同埋酱汁。但系佢胜在啲包鸭嘅皮热辣辣,份量又好足,唔会好似其他食肆咁,成日要加钱要多一笼皮。重点系佢嘅鸭超级好食,啲皮非常松脆,啲肉又好嫩滑,食到停唔到口。另外我哋仲嗌咗几款点心。黑松露烧卖嘅卖相超级靓,上面黑松露都好多,入面有虾有肉,非常好食。虾饺好大粒,啲皮唔算太厚,入面有好多虾。炸云吞一共有三粒,炸到热辣辣脆卜卜咁。炸奶黄馒头都好特别,炸得好出色,外面脆得黎,入面又有流心嘅蛋黄,真系好好食。希望下次可以再食到佢嘅片皮鸭同埋试到佢嘅海鲜啦。

片皮鸭

黑松露烧卖
虾饺
炸云吞
炸奶黄馒头

希望下次可以再食到佢嘅片皮鸭同埋试到佢嘅海鲜啦。
片皮鸭
黑松露烧卖