2019-07-24
早前系上环无限极饮茶见到京香阁有有中菜buffet食, 重点系有片皮鸭今晚就约埋朋友黎食我地book左7点枱, 到达时已经人潮涌涌~店员带位后即刻就可以出去拎野食~buffet area分两边, 一边系片皮鸭另一边系其他热食, 虽然唔系非常大但系都企理同埋算多野食除左buffet area之外仲有张纸可以比你tick, 个d食物系即点即做然后由店员送上坐低之后店员会送上每人一份既砂窝花胶鸡汤同埋原只鲍鱼花菇特色小菜个花菇劲大只劲厚!!花胶鸡汤饮落唔似有味精, 非常清甜跟住梗系即刻出去拎片皮鸭啦, 见到厨师一直系度片紧只鸭放上碟, 客人就排队自己夹配料同鸭, 温馨提示每人取4件,供应亦源源不绝, 条队去得好快基本上唔洗点排无论鸭定配菜供应都好充足鸭仲系热又唔会太肥之后再去拎其他野食, 其中最中意既系醉虾, 醉鸡, 好入味! 特别系醉鸡d肉又唔会un另外仲有水晶肴肉素菜类都好多, 有手拍青瓜, 木耳, 四季豆等等, 我就中意上汤翡翠苗当然仲要食佢即制既点心啦, ticktick纸系由件数为单位, 所以可以样样试一件唔怕塞饱个肚小笼包虽然皮唔系好薄但系入面都好多汤汁, 红油抄手就香香辣辣最后
个花菇劲大只劲厚!!
花胶鸡汤饮落唔似有味精, 非常清甜
鸭仲系热又唔会太肥
最后系一系列既甜点, 样样都几好味~最中意系高力豆沙, 松软又香蛋味食左两转~
饱到捧住个肚都仲要食多个酒酿丸子同姜汁丸子
今次系第一次食中菜buffet, 感觉唔错! 服务方面估唔到又几好, 楼面好落力收碟~ 价钱十分合理~ 带屋企长辈黎食佢地实好开心