2018-08-09 79 浏览
今日夜晚同老公两个撑枱脚,去咗屋企附近间牛肉火锅专门店打边炉。因为我同我老公都系好钟意食牛肉,而呢间火锅专门店嘅食物除咗蔬菜之外,其他全部都系用牛嘅部份嘅食物!用iPad落单真系好方便,佢将所有牛的食物分类,原来牛肉都分好多无种。由于我同我老公都喉咙痛嘅关系,亦都想食出牛嘅鲜味,我哋专登叫咗个清汤。我打咗三碟牛,牛驼峰,金花趾同牛朴肉。三种牛都各有特色,录一录即刻食,果然入口即溶,而且好有牛肉味,又新鲜。我哋仲叫咗一碟新鲜牛柏叶,佢切到好幼,好弹牙。同平时系街市买到白色嘅牛柏叶唔一样,你嘅牛柏叶真系超级无敌新鲜,未经加工。总括嚟讲今个边炉打得非常之开心,食物又好食,食到饱都系四旧水!下次会左呢个
外卖送餐