☝🏻每次经深水埗都会对呢区既饮饮食食选择困难🫣,近排中日西食多左,系时候食番地道嘢,正想揾间车仔面/牛腩面店撞见呢间人流畅旺小店,光猛+感觉卫生还可以,不容错失啦当然~一眼望晒枱局,大约5-6张圆枱左右,客源轮转,食完就走一走又有人入,上枱,5-10分钟内嘢饮+食品全齐,食紧途中隔离枱都换左好几枱,唔系讲笑都认真几旺🤔👉🏻金牌牛三宝面呢到牛三宝分别系:牛肚、牛筋、牛腩,牛肚对比出面食到更为厚切,味道食出已经腌制够晒入味+烟韧口感,牛筋入口似花胶质感,咬落黏黏地未去到痴牙,而牛汁入味,牛腩质肥瘦均衡,食落肉+脂肪同时间融合必须要赞一赞汤底一d都唔过油,比著平时食开牛面容易见到成层油脂系面,而呢到汤入口唔会觉得太肥腻👍🏻😚👉🏻驰名崩沙腩面「崩沙腩」,系横膈膜附近,两边腩位打开似蝴蝶🦋,先叫做「崩沙腩」,有层薄膜+丰富胶质,爽软鲜嫩不硬同时间叫「爽腩」。呢到崩沙腩比想像中俾得多,$45都成5-6块厚切既,带少少爽韧,牛味都系香浓,配牛面一流👉🏻净上汤凤城水饺🥟原本打算来货嘢,惊喜食到鲜包水饺,馅料充足:木耳丝、虾粒、肉碎、蒜粒,虾系弹牙新鲜,云吞皮唔会过厚,食落又香又鲜,配埋几条生菜🥬食得滋

金牌牛三宝面

👉🏻金牌牛三宝面

,牛筋入口似花胶质感,咬落黏黏地未去到痴牙
,而牛汁入味,牛腩质肥瘦均衡,食落肉+脂肪同时间融合

,而呢到汤入口唔会觉得太肥腻👍🏻😚
驰名崩沙腩面

👉🏻驰名崩沙腩面

净上汤凤城水饺

👉🏻净上汤凤城水饺🥟

原本打算来货嘢,惊喜食到鲜包水饺,馅料充足:木耳丝、虾粒、肉碎、蒜粒,虾系弹牙新鲜,云吞皮唔会过厚,食落又香又鲜,配埋几条生菜🥬食得滋味有营

✍🏻来既时候爆晒客,都要等一等先揾到位,伙记落单上菜都爽爽快快👍🏻,生面唔会重碱水味,汤底都系唔油而香浓,每碗面/饺子都有配搭几条菜仔🥬,照顾客人既需要
,真系非常贴心,虽然menu唔系话好多款式,但系叫既几款都好好味,相信入得既菜单十系有信心既出品,价钱同质素都合理,唔该得人来人往,一间地道既牛杂粉面口味❤️值得回头
冻柠茶
2023-08-27