2019-03-19 262 浏览
去完日本旅行, 对当地既和牛真系一试难忘! 今日同朋友去尖沙咀shopping, 一提起和牛, 朋友即推介附近一间主打牛骨汤底既和牛拉面----一盛和牛, 正好今晚去寻找回味一下日本既和牛!晚市六点开始, 门外已经有好几个食客排队等候入座, 餐厅内环境开扬, 更设吧台, 可以望到店员制作和牛拉面既过程自行于ORDER纸上落单, 配料、面质软硬度都可以自由选择喜欢食和牛当然拣个份量最多既一款!! 和牛分别有和牛刺身同埋火灸和牛, 想两款试哂两款, 于是选择了双并!另外再额外加多只糖心蛋招牌极牛拉面上台, 和牛等配料布满整个拉面之上,和牛刺身色泽鲜红, 均为薄切, 入口鲜嫩个人较喜欢火灸和牛, 比刺身厚一点点, 表面经火灸, 迫出部分牛脂, 入口同样鲜嫩juicy, 牛味较为重一点拉面质地选择了Normal, 口质带点点弹牙, 有很重既蛋味汤底有很浓郁既牛味, 岩哂喜欢食牛既朋友~就连糖心蛋都非常软滑, 正啊!一碗面既份量较少, 唔足够大食既我, 所以最后追加了一个面餐厅设加一服务费, 喜欢食牛不防一试, 质素唔错, 嫌价钱偏贵, 但至少不是伏!

晚市六点开始, 门外已经有好几个食客排队等候入座,

餐厅内环境开扬, 更设吧台,

可以望到店员制作和牛拉面既过程

自行于ORDER纸上落单, 配料、面质软硬度都可以自由选择
另外再额外加多只糖心蛋

招牌极牛拉面上台, 和牛等配料布满整个拉面之上,
招牌极牛拉面

和牛刺身色泽鲜红, 均为薄切, 入口鲜嫩

汤底有很浓郁既牛味, 岩哂喜欢食牛既朋友~
就连糖心蛋都非常软滑, 正啊!

一碗面既份量较少, 唔足够大食既我, 所以最后追加了一个面
面底

2019-03-16