2022-10-03
成班人一齐约打边炉,任食嘅话第一时间一定系谂起「牛大人」,好彩有提早预约,如果去到等要等起码一个钟!极上和牛吃到饱呢款有好多靓靓牛可以拣,牛大人红烧牛骨锅就最match,非常香甜入味。北海道十胜豚、安格斯牛小排、澳洲和牛M5 牛肩卷、SRF美国黑牛后腿肉都各有各特色,好少放题食到咁爽弹嘅猪肉,牛有啲就牛味重啲,有啲就脂肪多啲,所以建议每人嗌少少,钟意食啲咩再encore。仲有和牛牛丸~ 正!!冬瓜茶好正,可以落单,少甜几好饮,出面仲有好多无糖茶同埋特别饮品如OOHA,台湾麦仔茶等,选择丰富。 出去仲可以攞埋各款蔬菜同埋酱料,卤肉饭都有!猪雪花肉片、手切封门柳、花雕酒鸡件、呢啲就厚身少少,各有各特色,猪好爽口,牛就好香嘅牛味,醉鸡都好香。水莲、鸭血、盐酥鸡、台湾香肠、鱼香皮蛋豆腐基本上都系台湾必食,叫完又叫,盐酥鸡同香肠热辣辣,具有台湾风味。水莲及鸭血一款爽口一款咸香弹牙。当然仲有唔同嘅浆同水饺,都真系唔错,章鱼珍珠浆~澎湖花枝浆~福建燕饺~瓜仔鸡水饺~都好特别!再食下虾同沙白, 海鲜, 几鲜味!食埋雪糕就饱到不得了。走先见到台湾手工啤,朋友话试过好正,我下次再升级试下。
水莲及鸭血一款爽口一款咸香弹牙。
再食下虾同沙白, 海鲜, 几鲜味!食埋雪糕就饱到不得了。
走先见到台湾手工啤,朋友话试过好正,我下次再升级试下。