2024-01-12 377 浏览
久唔久就想去任食-放肆下,今晚就去左#牛大人 开餐,佢唔只得牛食,还有鸡、羊、猪肉同海鲜添,还有多款不同类型的小食、熟食提供,啱哂咩都要食下嘅我啦。环境干净坐位阔落,套餐选了澳洲极上和牛,汤底选左阿嬷养生浓汤锅。点完餐后就到自助吧,取些丸类、小食、蔬菜、饮品同埋酱汁。自肋吧有好多不同种类的丸类,我就喜欢吃芋泥贡丸,健康新鲜的蔬菜同菇类。手机点餐内还有酸梅汤、乌梅汁,另外like 社交平台, 每人仲有杯鸭屎香柠檬茶添,真系爽极了。汤底很快便送到, 汤底药材好足料,滚起就闻到香味。另外每位会赠送2粒~澳洲M9和牛牛丸, 牛味香浓, 咬落爆汁,又几好味㖞。肉🥩上场啦,有澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特选牛板腱、安格斯牛小排、手切封门柳、美国 Prime 极级肩里肌,肉质肥瘦适中,色泽鲜明,肉质柔软可口,就算滚耐左都唔会硬,其他的肉类如羊同埋猪肉,亦很好好吃,食完即刻re-order😛。配料很多是由台湾直送, 如瓜仔鸡水饺🥟、乳酪蛋肠、蟹籽墨汁酱、干贝鲜鱼浆、水莲、水鱿鱼、台式虾饺、香草鸡肉丸、士林猪血糕等等,老友则爱吃私房鸭血同牛妈秘制卤大肠。食到好饱都要食嘅甜品,老友要了雪糕,我则要左烧仙草,

食到好饱都要食嘅甜品,老友要了雪糕,我则要左烧仙草,极多配料亦唔会过甜,食完就满足晒🥰。

店员服务都好贴心,上菜速度快同主动收拾碗碟,故我都要再耐唔耐又黎的😁。
2024-01-09