2023-08-14
饮品有漂白水味及职员态度十分恶劣2023年8月14日 17:50分牛奶冰室(御海湾商场)屯门店下午我与两位小朋友到牛奶冰室食饭,叫咗一杯牛奶比小朋友饮,叫侍应拎多一个杯仔过黎分杯倒比小朋友饮,小朋友饮咗一啖闻到有漂白水味,而我都拎过嚟闻咗一下,真系有漂白水味,叫个职员嚟,态度十分之差,职员话闻唔到有问题,问我转咩嘢饮。我话我小朋友净系想饮牛奶,职员话「既然觉得有问题就加一蚊用外买杯饮牛奶」,我认为十分唔合理,依家系食物质素有问题,但职员讲到系我地问题,点解系你地食具有问题,要客人自付外卖用具,而唔系你地反醒是否清洁程序出现问题?你地职员仲叫隔篱枱个男客人闻吓杯牛奶系咪有问题,而隔离枱的男客人亦都话闻到漂白水味,叫个职员换过杯俾我。个职员只喺水吧𠮶度话洗返个杯俾我,用返同一只杯装牛奶比我饮,佢话「如果咁样都有问题,咁即系冇办法啦」态度十分之差我觉得好嬲,另外有一位职员过黎叫我唔好嬲,佢处理,但系另外一个职员仲喺度不停讲,觉得你地公司比有漂白水的饮品客人饮系完全无问题咁,亳无反醒,相反觉得系客人问题。咁既态度真系十分之差,我只好取消账单走人。好彩我5岁的小朋友知道咩系漂白水味道,饮咗一啖即
下午我与两位小朋友到牛奶冰室食饭,
叫咗一杯牛奶比小朋友饮,
叫侍应拎多一个杯仔过黎分杯倒比小朋友饮,
小朋友饮咗一啖闻到有漂白水味,而我都
我话我小朋友净系想饮牛奶,
职员话「既然觉得有问题就加一蚊用外买杯饮牛奶」,
我认为十分唔合理,
态度十分之差
我觉得好嬲,
好彩我5岁的小朋友知道咩系漂白水味道,饮咗一啖即刻出声,如果比我2岁的小朋友饮到又唔识,后果不敢想像。
我希望你地咁大既集团可以正视员工的工作程序及工作态度,对员工进行培训,提供可食用的食物及食具。
员工应加强培训。