2022-09-15 1442 浏览
好味指数😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️开心指数🤗🤗要去上环附近,睇吓有咩外卖好选择,见到呢间台式饭团店,似乎几好味咁,又有我钟意嘅珍珠奶茶,一于试吓先!🍴新宿烧汁牛扒饭团($38)饭团用纸包住,都几有重量,打开就见到好大旧,好似几多料咁!其实我系叫麻辣牛扒饭团嘅,我咬落去𠮶吓,咦!点解冇麻辣味嘅?咬咗好多啖就觉得唔对路,睇返个贴纸,原来店员落错咗单,俾咗新宿烧汁牛扒饭团我!本身俾错我都唔紧要,最紧要好食,可惜嘅系,食落唔觉有烧汁味,亦都唔系几揾到牛扒响边度,成旧饭团只系食到生菜、肉松、萝卜干、油炸鬼、沙律酱嘅味,牛扒呢?牛扒响边度?饭团用紫糯米做,系几烟韧嘅,饭味都几香,不过,个主菜牛扒只系得几粒碎片,唔似得其他人影到嘅咁多!同埋因为饭团系暖嘅,紫菜会淋晒,我都唔系好知,一个好味嘅台式饭团应该系点样!成个唔见咗主菜嘅饭团,虽然好大旧,但妹仔大过主人婆,食到尾已经有D 腻唔想再食落去。🍴黑糖珍珠奶茶 - 大($29)茶味唔错,几香几滑,珍珠煮得唔错粒粒分明有咬口,赞!店入面有千秋打卡位,虽然店员系落错单,但服务态度系唔错,感觉亲切,手套纸巾饮管都会入好袋,唔使自己攞嘅。不过因为个饭团好一般,暂时都
好味指数😋😋😋
回头指数 ⭐️⭐️
开心指数🤗🤗

🍴新宿烧汁牛扒饭团($38)
饭团用纸包住,都几有重量,打开就见到好大旧,好似几多料咁!

新宿烧汁牛扒饭团

🍴黑糖珍珠奶茶 - 大($29)
茶味唔错,几香几滑,珍珠煮得唔错粒粒分明有咬口,赞!
黑糖珍珠奶茶

店入面有千秋打卡位,虽然店员系落错单,但服务态度系唔错,感觉亲切,手套纸巾饮管都会入好袋,唔使自己攞嘅。不过因为个饭团好一般,暂时都唔会回头再食。

5 分钟 (外卖自取)
黑糖珍珠奶茶