2017-07-07
黎新牛屋食扒黎过不止1X次,牛扒既价钱同质素成正比,千奇要记得系"新牛记"门口有蚝壳个间,试过有次入错左前面一间差唔多名既,都系点左鹅肝牛柳同安格斯,哗,得个价钱系一样之外,块扒又硬又干= = 嬲左但眼见有人话唔好食.不过唔好意思,我每次黎都只系食鹅干牛柳 同安格斯,同生蚝因为朋友介绍都只叫我地食呢2样就够,食其他ABCD餐既,真系唔洗特登黎呢到XD鹅肝牛柳块鹅肝尽对有酒店级水准,食既时候加埋个菠萝粒上面脆,下面多汁同软熟,再一口加粒暖暖既菠萝粒,认真,本身唔钟意食鹅肝既人真系唔好试,一试难自拔XD牛柳7成熟,必定系碟上,因为认真既,铁板真系会令块扒愈食愈熟.碟上就可以令块牛扒停留系个个熟度.口感软熟,汁感重,汁汁汁汁汁~1年前既安格斯牛味真系超级重 牛味真系唔系到到食到,但可惜既系,呢近呢2个月,食既3次左右,相信货源唔同左,牛扒变到干身左,牛味都细阵左劲多,下次会直接改返鹅肝牛柳算 连配菜既红萝白都好甜好好味,暖暖的~生蚝方面,细只重海水味同甜味.食过完全零出事,实好食过出面既酒店500左右既质素佢个蚝汁,真系沟得出奇好味,有丰富既口感,多层既享受~所以 多汁牙唔该XD食得多既,可
鹅肝牛柳
认真,本身唔钟意食鹅肝既人真系唔好试,一试难自拔XD
口感软熟,汁感重,汁汁汁汁汁~
1年前既安格斯牛味真系超级重 牛味真系唔系到到食到,
下次会直接改返鹅肝牛柳算
连配菜既红萝白都好甜好好味,暖暖的~
食得多既,可以叫蚝SETXD 蚝一蚝佢,包埋其他刺身 会抵小小,
但其他刺身未食过,期待下次食埋XD
细蚝
题外话/补充资料:
如介意烟味既,真系要谂谂,呢到只系牛柳鹅干好食,服务普通一般,环境系旧式酒吧,如果遇上客人食烟 都冇计~~~(熟客同员工)
但都系价钱同块扒 真系好味~~~
店舖系旧式酒吧样.都暗暗地小小浪漫既~